Varkenshaas in zoetzure saus

Varkenshaas in zoetzure saus

Varkenshaas in zoetzure saus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten

4 varkenshaasjes
1 grote ui, grog gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 groene paprika, in blokjes gesneden
5 eetl. blanke rozijnen
2 eetl . bakgember fijngesneden
2 theel. sambal
2 eetl. tomatenpuree
1 dl rode wijn
1 dl water
zout en peper
boter om te bakken

Bereiden

Bak de varkenshaasjes in 5 minuten bruin van buiten.
Haal ze uit de ban en leg ze in een ovenvaste braadschaal.

Voeg de ui en de paprika toe aan het achtergebleven braadvet en bak deze 2-3 minuten.
Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en schenk de wijn en het water erbij.
Leg een deksel op de pan en laat alles 15 minuten sudderen.

Schep het paprika mengsel daarna over het vlees en zet deze schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C.
Bak het vlees totdat het mooi roze is van binnen.

Tip:
Je kunt ook het paprika mengsel eerder op de dag maken. je hoeft dan alleen nog maar even het vlees aan de braden, het paprikamengsel erbij te doen en het geheel 10 minuten in de oven te bakken.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus